Hoppa till textinnehållet

Företagskollen

  • Se när fakturor förväntas betalas och skall betalas.
  • Se vilka av företagets kundersom betalar i tid.
  • Se om företaget får tillräckligt med inbetalningar för att täcka utbetalningar.

Aktuellt just nu

Tips och råd för dig som företagare

Bättre koll företagets ekonomi

Har du expansionsplaner? Vill du veta mer om hur du skriver avtal? Eller hur du kan öka din trygghet som företagare? Vi bevakar och samlar information och inspiration om det som kan var viktigt för din företagarekonomi.

Vanliga frågor just nu

Här får du svar på frågor som ofta ställs till oss. Ta gärna en titt på svaren först. Hittar du inte svar på din fråga kan du kontakta oss för hjälp.

Digitala tjänster

Med våra digitala tjänster blir vardagen enklare. Gör dina bankärenden smidigt när det passar dig!

Nyheter

2020-12-30 09:55

Avdragsgillt pensionssparande kan bli ofördelaktigt för många företagare

Åtta av tio företagare sparar till sin pension främst genom bolaget eller i en pensionsförsäkring för enskild näringsidkare. Det visar en undersökning som Kantar Sifo har gjort på uppdrag av Swedbank och sparbankerna. Drygt en tredjedel av företagarna använder ett avdragsgillt pensionssparande men för många kan den typen av pensionssparande vara ofördelaktigt när den pensionsgrundande inkomsten sänks. Två av fem använder inte avdragsrätten och fyra av tio företagare känner inte till eller vet inte om de använder ett avdragsgillt pensionssparande.

2020-12-29 09:55

Hållbarhetsarbete allt vanligare i småföretag

Nästan sju av tio företag arbetar mer med att minska resursförbrukningen idag jämfört med för två år sedan. Drygt hälften av företagen uppger att de arbetar mer aktivt för en hållbar produktion av varor och tjänster. Det visar en undersökning som Swedbank och sparbankerna gjort bland de företag som ingår i Småföretagsbarometern 2020.

  • 2020-12-21 10:43
  • 2020-12-21 08:01
  • 2020-12-18 13:09

Swedbanks aktiekurs

SWED-A 1,94 %
158,88 SEK
2021-01-20
17:29

- Hur startar man eget -

Har du startat eller ska starta eget företag? Då har du kommit rätt. Vi hjälper dig med allt för en bra start smidiga betallösningar och finansiering som passar ditt företag

Hur startar man eget?

Ta betalt med kort.

Just nu har vi ett kampanjerbjudande när du köper ett av våra paket som ger dig allt du behöver för att kunna ta betalt med kort.

Äldre par vid en röd cabriolet

Stöd i coronatider

Vi vet att du som företagare har många utmaningar nu. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig mildra effekterna, av corona viruset, och ta dig igenom den tuffaste perioden.

Kids hugging eachother on a sofa